Praktijk HART VOOR JEZELF.

In 2015 ben ik mijn praktijk HART VOOR JEZELF gestart in Zevenaar. Een praktijk die ontstaan is vanuit het verlangen om op mijn eigen wijze en met mijn opgedane kennis en ervaringen mensen te begeleiden op hun reis van HARD naar HART VOOR JEZELF.

Het is mijn eigen weg geweest en nog steeds ben ik nieuwsgierig naar het leven en mezelf. Bewustzijn creëren op datgene wat nog in het onderbewustzijn ligt. En dat vraagt iedere dag weer opnieuw nieuwsgierig zijn naar de ander, de wereld om me heen en mezelf. Nieuwsgierig zijn naar het onbekende.

Praktijk HART VOOR JEZELF is een praktijk voor bewustwording, groei en ontwikkeling. Het is een plek waar je mag zijn wie je bent; met alles wat je voelt en denkt en met je eigenaardigheden en eigenwijsheden. ‘Gewoon’ jezelf zijn. Zonder jezelf te bewijzen of te moeten presteren. ‘Gewoon’ jouw verhaal!

Over de praktijk.

Bij praktijk HART VOOR JEZELF word je uitgenodigd om een beweging naar jouw innerlijke wereld te maken. De beweging vanuit het hoofd naar je hart. Je wordt begeleid om weer terug bij jezelf te komen en te gaan kijken naar de realiteit zoals die is met betrekking tot jouw vragen, problemen of klachten. Ook al kom je dan verdriet, angst, pijn, boosheid, eenzaamheid, gemis en leegte tegen.

Je wordt begeleid om weer verbinding te durven maken met jezelf en van daaruit in contact te komen met je eigen veilige bodem. Echt ‘hier’ zijn in plaats van steeds vluchten, wegvliegen en uit verbinding gaan. Eigen verantwoordelijkheid durven gaan nemen voor wat je voelt en wat je wilt. Inzicht gaan krijgen in je reactiemechanismes en je patronen waardoor je zo ver bij jezelf vandaan bent geraakt en klachten bent gaan krijgen. Weer het contact durven aangaan met (oude onverwerkte) gevoelens zodat je ze kunt gaan toelaten, voelen, verwerken en loslaten. Zo ga je je eigen innerlijke bodem steeds meer verdiepen en verstevigen en ga je je steeds meer weer veilig voelen in jezelf en bij jezelf.

Dan hoef je niet steeds naar buiten (naar de ander) uit te reiken voor waardering, bevestiging of liefde. Hoef je jezelf niet steeds weer in de steek te laten. Niet meer steeds gaan geven voor de liefde, maar gaan geven vanuit de liefde.

Kortom leren leven met kwetsbaarheid en echt contact. Op eigen benen staan en het leven echt aangaan vanuit je eigen draagkracht.

Neem contact met me op.

Ik ben er voor je.